Dagens Nyheter redesign #NyaDN

Idag deployades den nya dn.se. Precis som alltid var förväntningarna höga när ett stort mediehus skall göra om sin site. Ja, i den lilla mediebubblan alltså.

Skärmdump på nya DN.se

Ur användarnas perspektiv händer det nog inte så mycket, då det mesta av redesignen tycks vara kosmetisk. Själva strukturen eller UX:en kan jag inte se att man gjort speciellt stora justeringar i, men rätta mig gärna om jag har fel.

Man har valt en klassisk meny med de flesta stora sektionerna länkade. Rent generellt brukar menyer som dessa inte generera speciellt mycket trafik mellan sektioner, men kanske ser användarbeteendet annorlunda ut på DN.se. Det skulle förklara varför sökfältet får extremt lite fokus längst upp i höger hörn ;)

Uppbyggnaden av är klassisk ur ett morgontindningssite-perspektiv.Tre kolumner på bredden som
tycks vara statiska i bredd längst hela siten (avser Ettan). Sitens bredd landar omkring 1002 px med en snabb mätning. Annonsformatet i bild, en hög Panorama håller den klassiska bredden 980 px.

Klassikt för tidningssiter är även höjden på dessa, då innehållet läggs in efter kronologisk ordning.
I min värld bör man så långt som möjligt undvika att arbeta för mycket på höjden och istället lägga mer fokus på sök som ger mer relevant information. Det är mycket sällan en läsare scrollar ner sig till slutet av en så lång site.

Artikelrubrikerna är stora (klart på gränsen till för stora) och tydliga, men jag personligen har väldigt svårt för teckensnittet man har valt. Det känns helt enkelt inte web.


Snyggt upplägg på de större artiklarna! 

I det stora hela en OK redesign, men absolut ingenting extraordinärt. Jag är förvånad över hur lite fokus man lägger på användarna och socialt engagemang - Men det kanske kommer senare. Antagligen så ligger det ett antal deployer kvar innan vi får se den färdiga produkten. 

// CalleInga kommentarer:

Skicka en kommentar