Weapons of mass silence

Incidenten med Ship to Gaza har förmodligen inte gått någon förbi. Åsikterna kring det som skedde går isär. Båda parter i konflikten är inte sena med att hänga ut varandra, i mer eller mindre infantila utspel, som den som kastade först.

Jag läste på SvD om hur den Israeliska militären kontrollerade informationsflödet under ingripandet. Med "kontrollera" menar man alltså att alla jornalister och andra personer som eventuellt kan påverka opinionen, inte får göra detta innan Israel lämnat sin version av det hela.
Det finns även uppgifter om att de Israeliska soldaterna som intog skeppet konfiskerade all typ av utrustning som presumtivt kunde dokumenterat Israels ombordstigning och ingripande på båten. Vad är nästa steg? Bränna böcker på bål?

Detta är för mig riktigt bisarrt, och i min mening ett brott mot det fria ordet. Man blir förundrad över Israels massiva PR-apparat för att styra opinionen mot deras version av vad som hände. Personligen så tycker jag att de försöker för mycket för att vara övertygande. Men vem är förvånad, egentligen?

Turkiet har förmodligen allt att vinna på att låta den dokumentation som finns tala för sig själv, och låta Israel köra sin PR-maskin i bott. Och i ärlighetens namn, Turkiet har inte direkt något att förlora på trovärdighetskontot idag.

Jag tycker att Magnus Betnér sammanfattar det hela ganska väl i det här klippet:
// Calle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar