Var tredje företag köper sökord...

...Men hur många äger och förvaltar sin identitet, på riktigt?

Idag läsa på Dagens Media att hela 66% av sveriges annonsörer använder sig av sökordsmarknadsföring. Först blev jag riktigt förvånad. Det är ju fantastiskt att fler och fler företagare börjar fatta grejen, tänkte jag.

Men allt eftersom jag började analysera det hela är min känsla att företag generellt de facto faktiskt börjar få en sorts medvetenhet om att det är viktigt att "synas på nätet", men att tänket allt för ofta inte går hela vägen fram.

Hur många företag äger egentligen sin profil på Internet idag? Inte många ärlighetens namn.

Ett av skräckexemplen är utan tvekan SJ, som vid ett flertal gånger har både ignorerat upprörda kunder och gjort halvhjärtade försök till att styra upp opinionen i den sociala sfären. Det räcker inte.

Skärmdump från en av Facebookgrupperna mot SJ.

Snart kommer framförallt medelstora och stora företag att inse att vanvård av varumärket bland "the little people" som BP skulle ha sagt, kommer att få ödesdigra konsekvenser. Det har aldrig varit så enkelt att starta negativ opinion som idag, och dessutom behövs förhållandevis lite som trigger för att skapa negativa folkrörelser på Facebook såväl som Twitter. 

I morgondagens företagsstruktur kommer det att vara en självklarhet med en grupp människor som på heltid arbetar med PR-frågor i alla de mediala rummen, inte bara i de finkulturella massmedierna.

Min uppmaning är till alla företagare som är måna om sitt renomé att söka efter sitt företagsnamn på de sociala plattformarna, vem vet, du kanske kan vända opinionen?

// Calle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar