Nordea förvandlar pengar till musik

På Nordeas hemsida är det något som inte riktigt stämmer vid första anblick. Mitt bland information om boräntor, lån och försäkringar gör man reklam för en ny musiktjänst. Check-in music player.

Computer Sweden kan man läsa om bankens försök att nå de unga, enligt Nordeas definition personer mellan 18 och 28 år, genom att locka med något som unga tycker om - musik.
Detta gör Nordea tillsammans med Universal Music genom programvaran Chimp, vilken krävs för att strömma musiken till bankkunderna. De anslutna kunderna kommer enligt uppgift att få tillgång till hela Universal Musics bibliotek. Utöver själva musiktjänsten kommer bankkunderna som är anslutna till tjänsten att få erbjudanden.

 Skärmdump från Nordea.se


Det man direkt börjar fundera över är hur genomtänkt detta verkligen är, på flera plan, då relevansen mellan produkterna inte finns över huvud taget (rätta mig gärna om jag har fel). Man brukar normalt sett akta sig för att koppla ihop varumärken med olika målgrupp och värdering.
På pappret ser framtidsförutsättningarna för denna co-branding inte ljus ut, men "never assume", som min marknadsföringslärare brukade säga likt ett mantra.

Dessutom kan man inte annat än förundras över att man från Check-in musics håll ser sig själv som en konkurrent till Spotify, som förmodligen äger upp deras musiklager i brygga. Märkligt. 

Det skall bli ytterst spännande att se hur denna märkliga konstellation artar sig.


Edit: Relevant co-branding i min värld:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar