Sirén kommenterar 2010-11-02 #su

1. http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article2500798.ece
Kommer Ni ihåg lågkonjunkturen? Den känns verkligen som bortblåst igen. Synd att medieköparna över lag inte lärde sig något under kuppen om vad som ger mest "bang for the buck", exempelvis att välja mätbar och framåtlutad media framför "mätbart" brusmedia. Men det är kanske bara jag...

2. http://www.icenews.is/index.php/2010/11/02/wikileaks-swedish-weapons-used-in-iraq/
Inte för att vara sån, men det är väl ingen direkt nyhet? Sverige är sedan länge känt för för sina högkvalitativa vapen internationellt. Det här är inte mer överraskande för mig än att vi har trupper i Afghanistan. Vapenindustrin har under flera år varit en högpotentiell BNP-boost för Sverige.

Det kunde ju trots allt varit detta vi var kända för istället... ;)

3. http://www.medievarlden.se/nyheter/2010/11/pengarna-strommar-till-landsortstidningarnas-sajter
Detta är goda nyheter för tidningarna såväl som för köparna. Är man en lokal aktör utan grandiosa brandingplaner så finns det få saker som känns såpass påpassliga som att vända sig till den lokala tidningen. Något som också märks på tidningarnas intäktssiffror så klart. Kul!

4. http://www.alexa.com/siteinfo/mynewsdesk.com#
Det är bara att gratulera. MyNewsdesk är en grym produkt.

5.  http://thenextweb.com/apple/2010/11/02/browser-that-lets-you-play-flash-videos-on-the-iphone-approved-by-apple/
Reglerna luckras upp hos Apple och appen Skyfire ger nu iPhone och iPadanvändare möjligheten att se flash när de surfar, typ. Appen gör om flash till HTML 5 så vissa begränsningar lär förekomma. Video skall dock fungera enligt tillverkarens utsago. Tummen upp!

Och ja, jag vet att hashtagen #su är galet smutsig. Den får duga för nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar