Sirén kommenterar 2010-11-01

1. http://micco.se/2010/11/design-skapar-mening-i-varumarket/

The Brand-Man kåserar om design och känslor kring varumärken. Intressant och matnyttigt. 

2. http://www.appmakr.com/
Ett riktigt trevligt, webbaserat, verktyg för att skapa sina egna iPhoneappar. Lyckades på cirka 10 minuter skapa en fullt fungerande app. Tummen upp! 

3. http://www.creditcards.com/  (På egen risk!)
En kollega fick idag ett mail med avsändaren: banking.security@creditcard.com (spamma gärna) med rubriken: "Protect your creditcard" där hon uppmanades att klicka på länken (se nedan) för att lägga in sina uppgifter kopplade till sitt Visakort. Detta skulle enligt avsändarens utsago göra hennes onlineköp säkrare. Dock var kollegan snabb med att kontrollera äktheten bakom mailet, och föga förvånande handlade det om ett bedrägeriförsök.


 4. http://thenextweb.com/media/2010/11/01/when-will-newspapers-die-out-in-your-country-check-this-infographic
När kommer dagstidningen att försvinna i Sverige? År 2025, om man skall lita på Ross Dawson. 
Jag är skeptisk till om tidningen kommer att ha försvunnit helt tills dess, men att den är i en annan form än idag (helgprenumerationer m.m.) är det inget snack om.  


Edit: Jag är medveten om att helgprenumerationer redan är ett vedertaget begrepp för många morgontidningar idag, dock är det en förhållandevis liten del av prenumeranterna idag som som har just en sådan. På sikt kommer detta att bli en svidande realitet för tidningshusen då en stor andel helgprenumeranter är en katastrof ur ett annons och räckviddsperspektiv. 
Tack Lars Olof Sjöström för påpekandet.

5. http://www.medievarlden.se/nyheter/2010/11/bombhotet-kom-fran-polishuset
Kopps, någon? ;)

6. http://thenextweb.com/mobile/2010/11/01/android-is-now-the-top-us-mobile-os-apple-is-far-behind/
Det är lätt hänt att man tror att Apple har världsherravälde med tanke på ur stort fokus de får i media och sociala medier. Jag är dock övertygad om att öppna plattformar alltid kommer att vara större än de betalda "finrummen", oavsett om det handlar om torrenter eller operativsystem. Good man, Android!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar