Sirén kommenterar 2010-10-31

1. http://www.internetdagarna.se/
Den 26/10-27/10 genomfördes årets Internetdagar. Kvalitén på föreläsningarna var väldigt varierande på de seminarier jag gick på (höll mig till mediespåret båda dagarna). Ett episkt inslag var en talare som talade om framtidens användande av second life och dess förträfflighet. Mycket bisarrt.
Rent generellt var dag 2 bäst, där bland annat Joakim Jardenberg och Anders Mildner i vanlig ordning höll mycket hög kvalité som talare och moderatorer. För att hitta samtliga filmer från Internetdagarna klicka här. Twittertag: #Ind10.

2. http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article2498125.ece
Detta är riktigt häftigt. SVT Play ligger tätt bakom Youtube i upplevd räckvidd, ja de är t.o.m. större än Aftonbladets webtv. Dock är jag lite tveksam till att 65% kan tänka sig att betala för rörligt innehåll, hur och i vilket sammanhang har man ställt frågan? Riktigt bra jobbat av SVT hursomhelst.

3. http://mashable.com/2010/10/29/microsoft-silverlgiht-html/
Äntligen, helt enkelt.

4. http://techcrunch.com/2010/10/22/video-the-first-ever-foursquare-check-in-from-space/
Coolare än såhär blir det inte egentligen. Dock kvarstår den stora frågan: Hur kommer Gowalla och Facebook kontra? ;)

5. http://www.medievarlden.se/blogg/axel-anden/2010/10/norsk-tv-jagar-laserman-i-malmo
I normala fall gillar jag Axel Andéns skriverier, men detta var ett lågvattenmärke. Jag tror inte att Norges Television aktivt har varit ute efter Malmös rikspucko när de besökte Rosengård.
Stämningen som fångades på film var förmodligen en glimt av verkligheten, eller helt enkelt ett sammanträffande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar