Sirén kommenterar 2010-10-18

1. http://www.danielnorin.com/index.php/sokmotoroptimering/seoverktyg-for-dig-som-vill-ha-koll.html
Ruggigt bra sammanställning av verktyg som gör SEO-vardagen betydligt lättare. Thumbs up!

2. http://blog.kissmetrics.com/color-psychology/?wide=1
Det är lätt hänt att man stirrar sig blind på statistiken kring CPL, CPC, CPM,  man glömmer lätt att produktionen är A och O för att få en god ROI. Mycket trevlig läsning om vikten av att använda rätt färgsättning vid utbuds och brandingannonsering.

3. http://mashable.com/2010/10/17/iphone-space-launch-video/
Detta är bara så coolt. En far och hans son bestämmer sig för att skicka upp en iPhone 4 ut i stratosfären med en väderballong för att filma jorden. Nu återstår bara att någon kopierar upplägget för kommersiell vinning, även om jag har en gnagande förnimmelse att det redan har gjorts!?

 4. http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article2491866.ece
Jag är kluven i denna frågan. Jag förstår att SVT ville in på Camp Northern Light i Mazar-i-Sharif, men o andra sidan är inte militären en öppen verksamhet och bör nog inte bli det heller.

5. http://www.idg.se/2.1085/1.346400/10-molntjanster-for-it-avdelningenref=bjn255
Avslutningsvis kommer ännu en bra sammanställning. Denna gången av IDG gällande molntjänster. Hur gick det förresten med Google Chrome OS som skulle gå direkt på molnet? Min känsla är att målntjänster kommer att bli det nya svarta så snart tablets, bandbredd och nästa generations smartphones tillåter detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar