Sirén kommenterar 2010-10-17

1. http://www.dn.se/ekonomi/kraftigt-upp-for-lasplattor-1.1189716
Detta är spännande, riktigt spännande. Jag tror bara vi har skrapat ytan på vad tableten kommer att betyda för vår arbetssituation och mediekonsumtion. Min vision är att tableten blir en del av vardagen där den följer med användaren över dygnet. Allt från nyhetsläsning på morgonen, till att dockas med mus och tangentbord (japp, touch är inte tillräckligt bra för ett smidigt arbetsflöde. Än) på arbetsplatsen, för att vara plattformen där underhållning i dess alla former konsumeras på fritiden.

2. http://www.e24.se/business/it-och-telekom/tungt-att-tanka-nytt_2368605.e24
Förändring gör ofta ont, oavsett om det gäller att skapa nya gränsnitt, byta jobb eller att anpassa ett företag till att inse vikten av att förvalta sin sociala medierprofil.

3. http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1269364/Trollen-harskar-i-natets-utmarker.html
Jag håller inte riktigt med om benämningen "Troll" i det här fallet, men det är fortfarande intressant. Nerds will rule the world har aldrig varit mer aktuellt än idag.

4. http://mashable.com/2010/10/16/free-social-media-tools-for-teachers/
Om mobben släpper vanföreställningen om att Internet är the spawn of satan, speciellt efter incidenten med självmordet som sändes live på Flashback, finns det oerhört stora vinningar med att använda sig av de potentiella fördelarna med sociala medier. Även i studiesyfte.

5. http://www.medievarlden.se/blogg/axel-anden/2010/10/det-kan-inte-vara-roligt-att-bevaka-komiker
Jag förstår egentligen inte problemet, Aftonbladet skriver väl aldrig det som sägs i en intervju ändå?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar