Sirén kommenterar 2010-11-04 #su

1. http://techrisk.se/?p=1585
Jag ställde tidigare i veckan en fråga på Twitter hurvida det är fritt fram eller ej att publicera skärmdumpar från andra siter på sin egen. Jag fick ett tips (tack @lillmacho) på ovanstående site
där det finns information från rättstvister. Mycket intressant, och oerhört nyttigt för alla Er som ibland använder Er av skärmdumpar.

2. http://www.emarketer.com/blog/index.php/advertising-opportunity-facebook-places/
Dagens Media skrev idag om att Facebook kommer att erbjuda reklamplatser kring sin positioneringstjänst "Places". Detta är dock inget nytt och bland annat Gowalla har gjort detta under en längre tid. I min värld är frågan om Facebook på allvar kan sätta positionsbaserade tjänster på kartan?

3. http://mashable.com/2010/11/04/sharp-3d-android/
Android i samarbete med Sharp kommer att leverera 3D utan krångliga glasögon. Det som gör frånvaron av glasögon möjlig är ny teknik med dubbla lager i skärmen. iPhonedödare? Kanske inte, men häftigt är det.

4. http://techcrunch.com/2010/11/02/times-paywall-4-million-readers/
Min fasta övertygelse är att man kan ta betalt på Internet, men det kräver att produkten är avsevärt bättre än när den var gratis. Detta gäller i synnerhet när man verkar på en marknad där konsumenterna inte är lojala och har annat att välja på.

5. http://mashable.com/2010/11/04/twitter-student-engagement/
Detta är häftigt. Twitter ökar engagemanget hos studenter jämfört med studenter som inte använder Twitter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar